header image
 

DE CE SA MERGEM LA LONDRA???

Articol publicat in: Cultura, Educatie, Turism


Pentru ca aici se  vorbeste engleza ¨ca la mama ei¨. Pentru ca englezii sunt europeni dar sunt insulari, ca si ilandezi  ati putea zice, dar…ceva mai…sofisticati probabil.

Vrem sa vedem Londra pentru ca de mici am auzit povesti si am citit carti despre Dickens, despre Oliver Twist sau despre Print si Cersetor, despre Robin Hood sau despre Sherlock Holmes sau despre cate si mai cate alte istorioare despre Anglia…si despre UK.

Londra este vechea capitala a Imperiului Britanic si actuala capitala a Marii Britanii. O sa ziceti…si ce daca, nu sunt multe capitale de vizitat? Ba da, dar niciuna nu e ca Londra si nici Londra nu e ca celelalte si mai ales  ca regin? ca Queen Elizabeth the second nu mai gasesti decat la Londra. Poate Parisul sa rivalizeze cu Londra la capitolul metropola cosmopolita… Dar Parisul e mai boem…asa am auzit si am citit si am vazut la televizor cel putin.Si o are pe Carla Bruni si nu  o doamna cu sange regal.

images.jpg

Am vazut la televizor si meciurile din Anglia….ce spectacol ce lupta ce incrancenare.Ce poti sa zici.. FOTBAL ¨ca la mama lor ¨.D´aia merita sa vezi Londra.

De ce Londra…pentru ca trebuie sa bei un pahar de vin pe Tamisa si sa te uiti la Tower Bridge si sa simti mirosul Tamisei.

Pentru ca trebuie sa vezi minunatiile de ceara ale batranicii Tussaud…pentru ca trebuie sa vezi cum se schimba garda la Palatul Buckingam(la 11.30 AM) am citit, pentru ca trebuie sa vezi unde locuieste premierul…in Down Street numarul 10m si pentru ca TREBUIE.

Poate mai trebuie spus ca…trebuie sa bei o bere rece intr’un pub englezesc si sa stii ca numai in Anglia poate fi un pub cu adevarat englezesc.

Pentru ca trebuie sa vezi urmasii lui Shakespeare ca sa incerci sa intelegi ce a fost in mintea lui cand a scris de Romeo si Julieta sau despre Visul unei nopti de…VARA pentru noi se potrivesti TOAMNA.

Pentru ca in Trafalgar Square poti sa te uiti la Nelson, poate cel mai renumit lord al Angliei.

Pentru ca trebuie sa intri in Westmister Abbey ca sa te cuprinda un fior de istorie si cultura cum nu cred ca mai poti simti altundeva pe pamntul asta.

Pentru ca in Hyde Park poti sa tii prelegeri in voie si poate ca cineva te va asculta.

Pentru ca suntem cu totii si dorim sa vedem de unde a plecat revolutia industriala si raspandirea mondiala a cailor ferate.Copy of DSCF8041.JPG

Pentru ca avem deja biletele luate nu facem altceva decat sa ne dorim cat mai repede sa ajungem acolo…LA LONDRA.Si o sa ajungem…in mai putin 6 luni ! Stiu acum deja numarati pe degete…

BY Cip

~ by vvplutox on martie 26, 2010 .Lasă un răspuns

(insereaza codul din stanga)
 
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X